دیدار مدیرعامل موسسه آوای تورنگ با سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس

دیدار مدیرعامل موسسه آوای تورنگ با سرپرست سازمان منابع طبیعی کشور و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس
مرداد 11, 1401
29 بازدید

سمیه رفیعی : بند ب ماده 29 به عنوان سوال از وزیر جهاد کشاورزی مطرح می شود

 مدیرعامل موسسه آوای تورنگ با سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و  رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس دیدار کرد.

مدیرعامل موسسه آوای تورنگ در دیدار با دکتر نوبخت رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن تبریک انتصاب ایشان و همچنین روز جهانی جنگلبان گفت:تجریه بیش از یک قرن حفاظت یکسویه از جنگل ها و مراتع کشور نشان داده است که تفکر سنگر محوری هرگز منتج به نتیجه نمی شود و قطعا در آینده هم نخواهد شد. کریمی با بیان اینکه با جنگلبان و محیطبان نمی شود از منایع طبیعی و محیط زیست کشور حفاظت کرد گفت مدت هاست جامعه جهانی به سمت مشارکت مردم در  زمینه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی گام برداشته است و نیاز است به صورت مجدانه  در کشور به جلب مشارکت جوامع بومی و محلی  در صیانت از منابع طبیعی بپردازیم.

ایشان با انتقاد از تفکر غیراکوسیستمی بعضی از کارشناسان سازمان منابع طبیعی گفت:  متاسفانه بعضی از کارشناسان سازمان، جنگل را فقط چوب و اقتصاد جنگل را صرفا بهره برداری از چوب آن می دانند که این نگاه قطعا ظلم آشکاری به جنگل های کشور است. ایشان ضمن تاکید بر تفکر اکوسیستمی در مدیریت  جنگل ها و لزوم توجه سازمان به تنوع زیستی در مدیریت جنگل های کشور گفت : حفاظت از جنگل ها و مراتع باید در چارچوب حفاظت از تنوع زیستی و همچنین توسعه پایدار روستایی باشد.
کریمی در ادامه به مهمترین مشکلات در حوزه حفاظت از منایع طبیعی نظیر فساد اداری،  عدم مشارکت پذیری مدیران و کارکنان، قاچاق و تصرف اراضی ملی ، چرای دام ، بند ب ماده 29 و … اشاره داشتند

در ادامه دکتر نوبخت سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن تقدیر و تشکر از بیان مشکلات و موانع حفاظت از منابع طبیعی کشور از سوی مدیرعامل موسسه آوای تورنگ گفتند: تمامی مباحث مطرح شده دقیقا دغدغه های شخصی بنده می باشد و قطعا بی توجهی به نکات و موضوعات خرد در زمینه حفاظت از منابع طبیعی می تواند تمامی تلاش ها و مجاهدات های سازمان را زیر سوال برده و در نتیجه دسترسی به اهداف را ناممکن نماید.

دکتر نوبخت با تاکید بر رفع ایرادات حفاظت از جنگل ها و مراتع کشور گفت قطعا نگاه اکوسیتمی به جنگل مورد تاکید سازمان خواهد بود و هرگونه دیدگاه خطی و غیرعلمی به جنگل ها مردود است.

ایشان مشارکت مردم را از مهمترین اصول حفاظت از جنگل ها عنوان کردند و افزودند قطعا برای حفط و نگهداری و همچنین بهره وری صحیح از منایع طبیعی کشور باید مردم و جوامع محلی در امر حفاظت مشارکت داشته باشند.

دیدار با فرماندهی محترم یگان حفاظت سازمان، معاونت آبخیزداری ، معاونت دفتر حفاظت و حمایت از جمله برنامه های مدیرعامل سازمان در سفر دو روزه به تهران بود.

پرهیز از آبخیزداری سازه محور

مدیرعامل آوای تورنگ در دیدار با دکتر رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ضمن تقدیر و تشکر از مجاهدات ها و تلاش های قابل توجه ایشان در زمینه حفاظت از محیط زیست گفت: قطعا حضور سرکار عالی در مجلس شورای اسلامی مایه دلگری  تمامی دوست داران و فعالان محیط زیست و منابع طبیعی کشور می باشد. ایشان با انتقاد از  بعضی نمایندگان مجلس شورای در خصوص محیط زیست گفتند: متاسفانه بسیاری از نمایندگان مجلس منافع موقتی و ناپایدار حوزه های انتخابیه خود را به منافع ملی  ترجیح می دهند و این قطعا برای کشور خطرناک خواهد بود.

کریمی همچنین به اهمیت آبخیزداری در مدیرت پایدار سرزمین اشاره کردند و افزودند : سیل های اخیر نشان داد که بهره کشی از زیست بوم کشور و بی توجهی به ظرفیت و توان منابع می تواند خسارت های هنگفتی برای کشور در پی داشته باشد. ایشان همچنین فرسایش خاک را یکی از جبران ناپذیرترین خسارت ها و زیان های کشور تلقی کرد و گفت: قطعا هر سانتی متر خاکی که فرسایش می یابد حکم یک سرباز برای امنیت کشور را دارد که شهید می شود.

ایشان در خصوص عزم دولت برای آبخیزداری  هشدار داد  که نباید اجازه داد تصمیمات عجولانه و غیرکارشناسی موجب ظهور مافیای مرتبط در این حوزه شود . کریمی با توجه به آبخیزداری بیولوژیکی و بیومکانیکی و پرهیز از آبخیزداری صرفا مکانیکی گفت: متاسفانه در طول سالیان اخیر موضوع آبخیزداری صرفا با تجمع رسوب در پایین دست حوزه آبخیز بوده است که این اقدام کاملا غیرعلمی و غیرکارشناسی است. کریمی افزود: آبخیزداری به معنی حفاظت از خاک در محل تولید خود است در نتیجه بی توجهی به آبخیرداری بیولوژیکی که مهمترین اصل آن مشارکت مردم، مدیریت بهره برداری و … است می تواند منجر به اتلاف منابع شود.

در پایان کریمی با انتقاد از عملکرد وزارت کشور و نیرو گفت: شوربختانه دو وزارت نیرو و جهاد کشاورزی  به دلیل عدم مدیرت صحیح منابع آبی  و کشاورزی پایدار در کشور نقش بسیاری در نابودی و ناپایداری زیست بوم ایران زمین دارند .

ایشان در پایان بر لزوم ممانعت از هرگونه بهره برداری از جنگل های هیرکانی ، اصلاح ساختار سازمان منابعه طبیعی و خارج شدن آن از وزارت جعاد کشاورزی، مدیریت چرای دام در مراتع، مدیریت پسماند  و همچنین مشارکت مردم، سازمان های مردم نهاد و تشکل ها تاکید داشتند.

بند ب ماده 29 به عنوان سوال از وزیر جهاد کشاورزی مطرح می شود

سمیه رفیعی زئیس فراکسیون محیط زیست مجلس ضمن تشکر و قدردانی از تلاش ها و بیان موانع و راه هکارهای اجرایی از سوی مدیرعامل موسسه آوای تورنگ کفت: قطعا حفاطت از جنگل ها و مراتع کشور جز اولویت های مهم خواهد بود و هرگونه برداشت مجدد چوب از جنگل های کشور علی رغم در خواست های تاسف بار نماینداگان شمال کشور در جهت برداشت از درختان ریشه کن شده یا شکسته مورد موافقت قرار نخواهد گرفت.

ایشان نقش مردم و جوامع محلی را از مهمترین اولیت های اجرایی در زمینه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی کشور دانست و افزود قطعا بند ب ماده 29 یکی از طرفیت های اساسی در جهت جلب مشارکت مردم بوده است و قطعا این موضوع به عنوان سوال از وزیر محترم جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست در جایگاه ارگان های متولی و مسئول مظرح خواهد شد.

مشارکت بشتر سمن ها، اصلاح قانون مدیریت پسماند و اهتمام جدی فراکسیون محیط زیست بر مدیریت پایدار سرزمین از جمله موارد و موضوعاتی بود که از سوی دکتر رفیعی مطرح شد.

برچسب‌ها:, , ,